De dincolo-de Teodor Lesenciuc

In jos

De dincolo-de Teodor Lesenciuc

Mesaj Scris de Destiny la data de Mar Mai 10, 2011 3:35 pm

Cu tot întunericul puteam citi cu uşurinţă literele asimetrice:

SOLOMON MARIUS BOGDAN
Născut 30.11.1992 -- Decedat 27.11.2009

Trăisem deci şaptesprezece ani. Doar atât?! De ce oare? De ce murisem? Trebuie să fi fost vreun accident. Mama o să fie atât de supărată... Hmm, dacă mă gândesc mai bine cred că s-a supărat deja. Acesta e mormântul meu, m-au îngropat deja. Aici e locul unde voi petrece eternitatea, unde voi fi uitat. Şi atunci de ce eram afară? De ce eram în picioare lângă propriul… N-am mai putut continua. Trebuia să plec de acolo! Oare puteam pleca? De ce nu? Dacă puteam fi, de ce n-aş fi putut fi şi în altă parte?
A fost suficient să încerc să fac un pas pentru ca totul în jurul meu să se estompeze. Mi-am dat seama că mă deplasam pentru că o uşoară senzaţie de imponderabilitate m-a făcut să mă opresc.
Planam!
Un milion de gânduri –toate pe care le avusesem vreodată- îmi alergară în mai puţin de o secundă prin minte. Cu toate astea mă simţeam ca şi cum aş mai fi putut face faţă cu uşurinţă la încă zece milioane. Mintea mea nu părea a mai avea vreo limită.
Fără nici un efort gândurile s-au cristalizat. Mi-am amintit şi am înţeles tot. Apoi m-a lovit, era sentimentul pe care încercasem să-l păcălesc, să mă prefac că nu există…

Frica.

Ce am făcut? De ce am făcut-o? Doamne Dumnezeule!
Ce urma să se aleagă de mine? Ce eram?
M-am gândit din nou la mama. Acum, că eram din nou în posesia tuturor amintirilor fostei mele existenţe, o puteam evoca foarte uşor şi cu o atât de mare claritate încât aveam impresia că se află chiar în faţa mea.
- Mamă!
Dar nici un sunet nu părăsi buzele mele. Eram mut. Pe undeva mi se părea că meritam, asta şi altele mult mai rele. Dacă am fost capabil să-mi iau viaţa pentru că Ele…, pentru că o ignorantă m-a respins, meritam toate cele ce cu siguranţă urmau să mi se întâmple. Frica m-a îmbrăţişat din nou cu o furie care m-a făcut alunec din nou spre pământ. Apoi am simţit durerea. Era o durere ca nici o alta simţită până atunci. Era mai mult decât o simplă reacţie fizică, nu mai aveam un corp care să sufere în locul meu. Era ca şi cum… aaaaaahhhh, Dumnezeuleee!!!
Nu era durere ceea ce percepeam, sau cel puţin nu o durere aşa cu fusesem învăţat să o recunosc. Era necunoaşterea. Era neaparţinerea, era teama de singurătate. Sufletul meu nu mai era protejat de nimic, nu mai aveam cochilia de carne care să mă apere şi să filtreze totul. Nu. Eram o frunză într-o furtună pe care nu o înţelegeam, eram…
Nu mai eram, şi nu eram nicăieri.
O rază stingheră însângeră orizontul undeva în spatele meu.
Nu ştiu cât a durat ameţeala, sau senzaţia asemănătoare ameţelii, care a urmat. Eram din nou lucid, din nou conştient de mine şi de lumea din jurul meu.
Era din nou noapte.
Eram lângă aceeaşi cruce de lemn, care plutea parcă într-un mod ameninţător deasupra capului meu.
Să plec… Da! Gândul se materializă mult mai clar decât data trecută. Dar oare puteam? Eram capabil să mă deplasez de acolo sau eram condamnat să-mi petrec eternitatea veghindu-mi propriul mormânt?
Fie ce-o fi!
În ceea ce nu putea fi decât poate a suta parte dintr-o secundă zburam din nou cu o viteză înspăimântătoare. Unde? Nu ştiam. Percepeam doar o uşoară atracţie care mă ghida şi care fusese suficient de puternică pentru a mă smulge de lângă fostul meu trup.
Nu ştiu dacă am recunoscut eu casa sau dacă m-a recunoscut ea pe mine.
avatar
Destiny
Gold
Gold

Respectarea regulilor :
feminin Leu Caine
Varsta : 36
Localizare : pe o stea albastra

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: De dincolo-de Teodor Lesenciuc

Mesaj Scris de Andreea la data de Joi Mai 12, 2011 2:16 am

impresionanta poveste.....

_________________
După ce iubeşti femeia, priveşte-o cum doarme în locul acela numai al
ei. Ascultă ce amintirile-ţi spun, nu încerca şi visurile să i le iei-Ionut Caragea
avatar
Andreea
Gold
Gold

Respectarea regulilor :
feminin Varsator Dragon
Varsta : 30
Localizare : bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum