Illusion4u
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Secrete gastronomice

2 participanți

In jos

Secrete gastronomice Empty Secrete gastronomice

Mesaj Scris de Magic_White_Wolf Vin Apr 08, 2011 3:34 am

Aici puteti posta diverse secrete, sfaturi, tips-uri gastronomice, etc.
Enjoy! Smile
Magic_White_Wolf
Magic_White_Wolf
Diamond
Diamond

Respectarea regulilor : Secrete gastronomice 111010
masculin Rac Cocos
Varsta : 54
Localizare : Romania, Bucuresti, Oriunde si Nicaieri.

Sus In jos

Secrete gastronomice Empty Re: Secrete gastronomice

Mesaj Scris de roberta Dum Iun 19, 2011 3:54 am

- Pentru a prepara icre cat mai cremoase foloseaseste apa minerala de la gheata sau sifon rece in timp de le bati.
-
Pentru ca pestele sa nu isi piarda gustul si dulceata specifice,
pestele se curata intai "pe uscat" si de-abia apoi se trece rapid
printr-un jet de apa rece.
- Unge filurile de peste cu putin ulei de
masline amestecat cu sucul de la o lamaie proaspta stoarsa inainte de
a-l frige sau praji. Carnea se va "strange", fibra se va inmuia si peste
nu se va sfarma.
- Daca faci o salata de telina, curat-o rapid si
pune-o pentru 2-3 ore in apa rece cu otet inainte de preparare. In acest
fel telina va ramane alba ca laptele si gustul i se va intensifica
-
Daca vrei ca fasolea pastai si mazarea sa isi pastreze culoare
frumoasa, verde-viu, fierbe-le in vase cu capac, si adauga in apa un
varf mic de cutit de bicarbonat de sodiu.
- Spaghetele vor fi mai gustoase daca in apa in care fierb adaugam o crenguta de oregano.
-
Aluatul pentru tarta va fi mult mai fin si mai gustos daca adaugi in
compozitie mar ras pe razatoarea fina si o lingura de otet alb de mere..
-
Dupa ce toci vinetele si nu ati pus inca uleiul, adauga un galbenus de
ou crud – neaparat insa foarte proaspat. Salata ta de vinete ca avea un
gust nemaipomenit de bun.
- Pentru ca ardeii sa isi pastreze culoarea vie, frumoasa si apetisanta si dupa gatire, stropeste-i cu putina zeama de lamaie
- Foarte putin hrean pus in salata, va conferi preparatului un gust special si va intensifica celelalte arome .
-
Carnatii nu vor crapa daca inainte de a-i praji ii inmoicateva minute
in apa fierbinte, ii stergi bine si ii intepi din loc in loc. Mai mult,
vor devenit foarte mai crocanti daca spre sfarsitul timpului de
preparare o sa ii presari deasupra cu putina boia de ardei dulce.
-
Vanatul cu pene (pasarile) nu se opareste. Penele se smulg, apoi pasarea
se parleste, se spala bine in cateva ape si se lasa sa stea o ora in
apa rece.
- Cand folosesti mere felii nu le taia extrem de subtiri, ci lasa-le mai groase, pentr a-si pastra mai bine gustul si aroma.
- Cand feliezi ouale fierte, uda putin lama cutitului si ouale se vor taia mult mai usor si mult mai frumos.
-
Salata de vinete va fi multai alba si mult mai gustoasa daca vinetele
se coc repede la flacara deschisa sau pe plita bine incinsa, se scurata
rapid si se oparesc in apa cu putina sare pentru cateva minute, apoi se
lasa pe un fund de lemn putin inclinat sa se scurga de zeama. In acest
fel ele nu vor mai fi nici "grele" si se vor digera mult mai usor.
-
Daca pui in supa de pui, in oala in care fierbe, 2-3 bucatele de pui
fript (bucati cu tot cu os), supa va deveni cu mult mai gustoasa.
sursa:elady.ro
roberta
roberta
Gold
Gold

Respectarea regulilor : Secrete gastronomice 111010
feminin Capricorn Pisica
Varsta : 36
Localizare : romania

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum